Manege & Pensionstal Pothoven

Paardrijden voor iedereen!

Welkom op onze website!

Vlakbij Apeldoorn, in een prachtige groene omgeving ligt 4 sterren FNRS Manege Pothoven. Op Manege Pothoven wordt door professionele en gediplomeerde instructeurs dressuur en springles gegeven op elk niveau, voor jong en oud.

Op dit zelfde terrein vindt u voor uw eigen pony of paard een pensionstalling met alle mogelijke faciliteiten.

Verder zijn er naast de gewone lessen ook lessen voor minder valide ruiters en worden er wedstrijden en verschillende andere activiteiten georganiseerd. Meer hierover leest u verder op onze website.

Het adres voor:

  • Manegelessen, paard en pony
  • Privéles, paard en pony
  • Pensionstalling
  • Inscharing
  • Stichting paardrijden gehandicapten (SPG)
  • En nog veel meer leuke activiteiten! 


Nieuw!

Starterspakket

Uitgebreide informatie vind u onder Aanmelden nieuwe ruiter


Opzadelcursus

Voor iedereen die de paardensport beoefent is het belangrijk om te weten hoe een paard wordt verzorgd en opgetuigd. Goed poetsen is belangrijk om stof en losse haren uit de vacht te verwijderen en om de bloedsomloop te bevorderen. En tijdens het rijden is het van belang dat het harnachement (het zadel en hoofdstel) goed past en het paard niet belemmerd wordt in zijn bewegingen.

Daarom verzorgen wij poets- en opzadelcursussen voor beginnende ruiters zodat je leert om te gaan met paarden op stal, hoe je een paard moet verzorgen vóór en na het rijden en hoe je op de juiste manier het zadel oplegt en het hoofdstel om doet. Deze cursus wordt ook aangeboden in het starters-pakket.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Carrousellessen

We hebben een volwassenen-carrouselgroep en een jeugd-carrouselgroep. 

Wat houdt carrouselrijden in?

Een carrouselgroep bestaat uit acht amazones en acht ruiters (of zes). Bij het carrouselrijden rijden de amazones en ruiters met zijn tweeën naast elkaar en daarbij is het belangrijk dat de amazones en ruiters keurig synchroon verschillende figuren uitvoeren. Wanneer deze verschillende figuren worden gereden is het van belang dat het tempo gelijk blijft zodat het samenspel van de amazones, ruiters en paarden een net en harmonisch geheel vormt. Figuren kunnen met tweeën / drieën/ vieren / zessen en achten gereden worden. De drie basisgangen uit de dressuur worden hier toegepast; stap, draf en galop en zelfs het achterwaarts gaan. Voor de ruiters is het dus belangrijk dat de kennis en basis van de dressuur aanwezig is. De vele combinaties en variaties van de carrouselfiguren maken het voor het publiek erg aantrekkelijk om naar te kijken.

Wij hebben de volgende carrousellessen:

Dinsdag

Tijd: 18:00 tot 19:00 uur      

Ponycarrousel

Vrijdag

Tijd: 19:00 tot 20:00 uur      

Paardencarrousel

Springlessen

Met springlessen kun je als ruiter beginnen wanneer je het F6-niveau hebt of in overleg met de instructie. Naast de springlessen dien je ook dressuurlessen te blijven volgen. 

Wij hebben de volgende springlessen:

Dinsdagmiddag    *Binnenkort

Tijd: 17.00 tot 18.00 uur

Klasse: beginners

Leeftijd: Jeugd 

Dinsdagavond

Tijd: 20.00 tot 21.00 uur

Klasse: half gevorderd

Leeftijd: jeugd tot 18 jr.

Dinsdagavond

Tijd: 21.00 tot 22.00 uur

Klasse: gevorderd

Leeftijd: 18 jr. en ouderE-mailen
Bellen
Info