Manege & Pensionstal Pothoven

Paardrijden voor iedereen!

Kleine ponylessen

Speciaal voor de allerkleinsten vanaf 6 jaar geven wij lessen op shetlandpony's. Dit zijn kleine, vriendelijke pony's die erg geschikt zijn om op een ontspannen en veilige manier kennis te maken met de paardensport.

Onder begeleiding van onze instructeurs mag je je 'eigen' shetlander ophalen en ga je leren poetsen, hoeven krabben, opzadelen en omgaan met je pony.

Knuffelen en vriendjes worden hoort er natuurlijk ook bij!

En dan natuurlijk....het echte pony rijden. Soms heel serieus met gymnastiek oefeningen, zitles en het aanleren van hulpen voor stap, draf en galop.

Soms spelenderwijs met spelletjes als stoelendans, tikkertje en slalom.


GENIETEN staat voorop!

Maar, vergis je niet, een goed begin is het halve werk. Deze speelse kennismaking met de paardensport ...betekent misschien wel   hét begin van jouw toekomst in deze sport: als amateur of professional.

Per 1 oktober 2017 zijn wij gestart met het Junior Traject. 

Met dit Traject kunnen wij het opleiden van onze jongste ruiters meer structureren en de vooruitgang beter inzichtelijk maken.

In een persoonlijke les multomap worden de doelen uitgebreid beschreven. De ruitertjes kunnen stickers en promotiepunten behalen, waarna een certificaat wordt uitgereikt. 

In de kantine is een brief aanwezig met uitgebreidere informatie. Tevens is een inkijkexemplaar aanwezig.


E-mailen
Bellen
Info